Вероятно сте чували за аматьори крадци, които правят грешки и не успяват да извършат престъплението докрай. Всъщност кражба с взлом е работа на пълно работно време за някои престъпници, които внимателно изучават, планират и се подготвят за перфектното престъпление. Те знаят как да влязат във всеки дом или офис със сигурна охрана и не оставят никакви доказателства зад тях.
Няма единен правилен отговор, но следните продукти могат да направят много по-трудно дори на опитен престъпник да проникне във вашия дом или офис.

Светлините на двора, активирани от движението
Светлинните, задействани от движението, хвърлят ярка светлина, когато някой попадне в обхвата на сензора. Един крадец, който се опитва да влезе незабелязано, ще избегне домове, които имат външни светлини с активирано движение и ако случайно активират светлините, вероятно ще избягват да вземат нещо.

Брави за прозорци
Много малко хора си лягат, без да заключват вратите си през нощта, но хиляди хора отварят прозорците до леглото, за свеж въздух през нощта. Наличието и използването на заключващи прозорци е критичен компонент на домашната сигурност (и бизнес сигурността, ако имате прозорци, които могат да бъдат отворени във вашата търговска сграда).

Укрепване на вратата
Почти всички заключват вратите си, когато напускат дома си или се обръщат за през нощта, но малко хора знаят колко лесно е просто да риташ рамката на вратата, дори когато превключвателят е завъртян. Укрепващите стоманени плочи могат да бъдат монтирани в рамката на вратата ви, за да се затруднят вкарването на вратата и добавянето на бариера за крадци.

Система за сигурност

Пълна домашна или търговска система за сигурност, която записва видео наблюдение 24/7 или когато се задейства, която сигнализира аларма, когато някой влезе или счупи стъкло, и ви позволява да заключвате, отключвате и наблюдавате от разстояние. възпират разбойници, но ги идентифицират, ако получат достъп. Важно е да се отбележи, че идентифицирането на вашата компания за сигурност на дома или бизнеса чрез знак в предния двор или прозорец може да възпира онези, които възнамеряват да навредят, но може също така да им даде само информацията, която им е необходима, за да дезактивират системата ви чрез рязане на линия и достъп до повече лесно. Вместо това рекламирайте, че имате система за домашна сигурност, без да идентифицирате доставчика си.

Защити с висока степен на сигурност
Ако не сте знаели, че ключалките, които сте закупили в магазина за местно подобрение, се считат за редовни или с ниска степен на сигурност, значи не разчитайте на тях. За да се гарантира, че ключалките на вашия дом и бизнес са предназначени да издържат на усилията да се пробият, трябва да закупите ключалки с висока сигурност за заключване. Те са проектирани така, че да бъдат трудни отключвани.

И накрая, разчитайте на SHPERTS– денонощни ключари, работещи на територията на цяла София, които имат опит в ключарските услуги и аварийното отключване.