Може да има много причини, но основните са:

Загубен ключ. Това е може би най-честата причина. Първата мисъл, която ви идва в тази ситуация, е мисълта, че трябва да смените ключалката. Но преди да я смените, вратата трябва да се отвори. За целта е необходимо да се свържете с ключарите.

Ключът е счупен или заседнал в ключалката. Също толкова често срещана причина, поради която имате нужда от ключарските услуги. При продължителна употреба на замъка, той се износва и става неизползваем. Същото може да се случи и с ключа. Може да се счупи дори, докато е в джоба ви. Е, случва се да се счупи, докато е в ключалката. В този случай част от ключа може да остане в заключващото устройство. Дори и да успеете самостоятелно да извадите остатъците от ключа от ключалката, само ключарите ще ви помогнат да отворите вратата.

Ключът не се върти в ключалката. Със сигурност вие или някой от вашите приятели или роднини поне веднъж в живота си сте се сблъсквали с подобен проблем. Изглежда, че ключалката е здрава, а ключът е непокътнат, но не можете да отворите вратата. Причината е счупена ключалка. Няма да може да я отворите по класическия начин. В тази ситуация е необходимо да се свържете ключар, за да може да извърши аварийно отваряне на ключалките, както и за последващата му подмяна.

Вратата се затръшна, а ключът остана вътре. Класика на жанра! Разбира се, никой от нас не иска умишлено да попада в подобна ситуация. На всеки може да се случи набързо. И в този случай се свържете с ключар. Те ще извършат аварийно отваряне на бравите, без да повредят ключалката и крилото на вратата, след което ще можете да използвате ключалката си в същия режим и нейната подмяна или ремонт няма да се изисква.

Към горните случаи ще се наложи аварийно отваряне на ключалката на вратата в така наречените екстремни ситуации: спукана водопроводна тръба, ютията не е изключена, възрастен човек се е разболял и не може да отвори вратата сам, малко дете затворено вътре в апартамента и не може да я отворите отвън.

Пред каквито й ситуации да сте изправени, незабавно се свържете ключарските услуги. Още по време на телефонния разговор със специалистите ще изясните дали сте законен собственик на жилището. Ако всички документи са вътре в дома ви, до която трябва да стигнете, тогава в този случай аварийното отваряне на вратата ще се извърши само в присъствието на свидетел. В други случаи ще трябва да откажем да Ви предоставим услугата за отваряне на вратата, тъй като ключарите извършват дейността си в пълно съответствие с действащото законодателство.