Първото нещо, на което трябва да обърнете внимание, е силата на проникване. Именно от този параметър зависи надеждността на продукта. Колкото по-тежка и масивна е вратата, толкова по-мощна ще бъде бравата. Стандартните модели имат задържаща сила от 150 до 500 кг.

Принципът на задържане на вратата в затворено положение се основава на следното: под корпуса на конструкцията се намира мощен електромагнит, който взаимодейства с плота на брояча. Ако човек трябва да влезе в стаята се използва таблет, който отваря електрическата верига за определено време. В случай, че трябва да излезе от стаята – на гърба на вратата има специален бутон, при натискане електрическата верига се отворя.

Ако решите да купите комплект електромагнитна брава – струва си да обърнете внимание на домофона. Това е специално устройство, което ви позволява да общувате лично с госта, без да отваряте вратата. Това е особено вярно в случаите, когато потребителят обмисля такава възможност като дистанционно управление на системата.

Какви са предимствата на електромагнитните брави

Напоследък такива дизайни стават особено популярни. Работата е там, че само тези продукти могат да осигурят максимална сигурност – невъзможно е да се счупи ключалката. Този критерий е едно от най-важните предимства на използването на продукта. В допълнение към това могат да се разграничат редица други значими предимства:

Потребителят не се нуждае от допълнителна защита. Ако такива устройства се сравняват със сулваден или стандартен цилиндров механизъм, електромагнитните конструкции са много по-надеждни. В същото време комплектът за заключване на електромагнитни врати в някои случаи е дори по-евтин – естествено, ако работите с надеждна организация, която предлага адекватни цени за вашите продукти.

Не е необходимо постоянно да наблюдавате захранването на устройството. Към днешна дата са разработени модели, които могат да работят с батерия. Всичко, което се изисква от потребителя, е редовно да сменя батерията (приблизително 1 път годишно, в зависимост от това колко често електричеството е изключено).

Възможността за дългосрочна експлоатация. Ако редовно провеждате технически прегледи, боравете с дизайна внимателно – в този случай устройството ще издържи повече от десетина години. Освен това такива брави винаги ще бъдат уместни – специалистите все още не са измислили по-надежден дизайн.

Възможност за дистанционно управление. Преди да закупите комплект за електромагнитна брава, комплектът трябва да бъде съгласуван с доставчика. Ако се интересувате от отваряне на врати за посетители от разстояние, е много важно да знаете кой стои зад вратата. Затова е най-добре веднага да поръчате домофон.

Възможност за заключване отвътре. Ако е необходимо, дизайнът може да бъде програмиран по такъв начин, че ключалката да е в затворено състояние, дори ако се използва специален ключ. Ще може да се отворят вратите само след въвеждане на първоначалната парола.

Благодарение на здравия корпус такива продукти са надеждни – тоест дори в случай на механични удари бравата ще функционира нормално. Материалът на тялото не е податлив на корозионни промени, всъщност такива брави са универсални – те могат да бъдат монтирани на вратите на портите, оградите, както и на закрито.

Ние от SHPERTS разполагаме с едни от най-добрите ключари, както в София, така и в цялата страна.