Един от основните въпроси за хората, които планират да монтират невидима брава на входната врата, е какво да правят, ако по някаква причина бравата не се отвори нормално.

Струва си да се отбележи, че съвременната база от елементи минимизира подобни инциденти, но всяко оборудване може да се провали, а самите собственици понякога са виновни за внезапен проблем (неправилна връзка, ненавременна подмяна на батерии или резервна батерия).

Във всеки случай, преди да изпаднете в паника и да се обадите на услугата, трябва да изпълните следните стъпки:

  • Опитайте се да задържите бутона „отворен“ на ключалката за до 5 секунди, като ключалката може да е в режим на заспиване или икономия на енергия.
  • Ако ключалката е свързана към електрическата мрежа, тогава трябва да проверите работата на автоматични машини.
  • Опитайте се да смените батерията в ключалката – работна лампа на ключодържателя не е индикатор за работата на ключалката.

Ако подмяната на батерията в ключалката не помага, горещо препоръчваме да опитате да отворите ключалката с резервния ключ, тъй като вероятността за неизправност на дистанционното управление е много по-висока от вероятността за неизправност на самата ключалка.

Ако всички горепосочени точки са тествани, но бравата не може да бъде отворена, тогава можете да се обадите на сервиза на ключарската фирма, която е монтирала ключалката, или на фирма за аварийно отваряне на ключалките. Ние сме една от първите частни ключарски фирми в България с дългогодишен опит в занаята. Занимаваме се с цялата гама от ключарски услуги, а именно отключване на всякакви заключващи се системи, монтиране на брави и патрони, изработване на ключове, преработване на брави от касови на секретни със защита и бронировка.

Във всеки случай трябва да разберете, че тази ключалка е създадена, за да увеличите максимално сложността на „работата“ от нападатели, и следователно аварийното отваряне на замъка не е лесно и включва определени трудности, така че трябва да направите приоритет преди да решите да монтирате ключалката- невидима.

Ако се вземе такова решение, тогава вероятността от възникване на неприятна ситуация може да бъде значително намалена, като следвате няколко прости препоръки:

  • – Невидимата ключалка трябва да бъде монтирана от достатъчно квалифициран специалист в строго съответствие с документацията за заключването.
  • – За заключване на батерията периодично проверявайте оставащото ниво на батерията. Батериите трябва да бъдат заменени само с комплект, използвайте добре познати марки и ги купувайте на безопасно място, за да избегнете фалшификати.
  • – За мрежови брави с резервно копие на батерията, не забравяйте да сменяте батерията на всеки две до три години в съответствие с препоръките на производителя.
  • – Препоръчително е да избягвате ситуация, при която при отсъствие на хора в затворения апартамент има само едно ключ. Както беше написано по-горе, вероятността за неизправност на ключалката е по-висока от електрониката на самата ключалка – тъй като ключът е устройство, подложено на треперене, вибрации, удар, температура и влажност). Ако един човек живее в апартамента, ако е възможно, съхранявайте резервния ключ на безопасно място извън апартамента (например при роднини).
  • – Ако по време на работа на ключалката се открие някакво странно поведение на ключалката (заглушаване на задвижването, размита реакция на сигналите на клавиатурата, която се запазва дори след подмяна на батерията в нея, необичайни звукови сигнали) – трябва да спрете да използвате ключалката и да се свържете с сервиза за клиенти за диагностика на ключалката.