New house hand close-up builder in installing a door lock the door of close-up.

Електрическият удар е електронно заключващо устройство, което работи с помощта на електрическа мощност. Обикновено се използва заедно с различни видове блокировки или други системи за контрол на достъпа, като четци на карти, дистанционен клавиш FOB, зумер или биометрични устройства. Когато се използват тези устройства, действието прекъсва потока на електрически ток и помага за отключване на вратата, без да е необходимо да се намесва ръчно, за да задейства вратата.

Електрическият удар осигурява подобрено ниво на сигурност, максимално ниво на контрол на достъпа, както и удобство. Като се имат предвид толкова много предимства, е лесно да се разбере защо ключалките на вратите с електрически удар се радват на огромна популярност сред собствениците на дома и бизнеса. Освен това можете лесно да интегрирате електрически удари с други устройства за контрол на достъпа, за да добавите допълнителни нива на сигурност за вашия имот. Тези заключващи устройства се предлагат в различни конфигурации и тази гъвкавост ги прави подходящи за много видове врати и каси на врати, както и за механични брави, включително вградени брави, цилиндрични брави и хардуер за излизане.

В зависимост от употребата, електрическите брави се предлагат или в компактни, нископрофилни модели, или в традиционни електрически брави, предназначени за тежкотоварни приложения. В зависимост от режима на работа, електрическите удари се предлагат в режими на безопасност (която се отключва при липса на захранване) и в режим на защита (която остава заключена дори по време на прекъсване на електрозахранването). Докато защитените с отказ електрически удари помагат да се контролира неразрешеният достъп, комбинирането му с механична брава или паник решетки дава най-добър резултат. Тази комбинация гарантира, че хората вътре в вратата могат да направят безопасен изход по време на всяка аварийна ситуация.

Инсталация на електрически удари

Що се отнася до инсталацията с електрически удар, действителният процес започва с избора на правилния модел за правилната врата. Всъщност има много предпоставки, които трябва да бъдат взети предвид, за да получите най-добрата възвръщаемост, като например отчитане на вида на вратата, резето и съответния хардуер, дълбочината на кухината, за да се побере ключалката, размерите на вратата и плочата на вратата . Трябва да прецените дали искате да инсталирате безопасен електрически удар или защитен електрически удар.

Да не забравяме, че инсталирането на електрически удар, бил той компактен или традиционен тип, винаги изисква значително количество подготовка и модификация на вратата, което може да включва пробиване на отвори. Ето защо трябва да наемете професионален и опитен ключар, който разбира типичните изисквания и основните усложнения, свързани с инсталирането, захранването и ремонта на електрическия удар.