Това е птица … Това е самолет … не, това е вашият ключар на път да спаси деня. Всеки, на когото му се е налаголо да се обади на ключар може да свидетелства за факта, че  когато има нужда от добър ключар , той е много по-голяма (и необходима) сила от Супермен. Ако някога сте били в позицията,в която изричате думите”Имам нужда от ключар”, вие ще знаете, че намирането на точният не винаги е толкова лесно, колкото си мислите. Е, затова ние сме тук, за да помогнем, за да е много по-лесно за вас да знаете какво да правите, ако някога се наложи да кажете”Имам нужда от ключар!“. Нека да разгледаме какво трябва да направите в такива ситуации.

За да започнем, нека да разгледаме някои от често срещаните причини, поради които хората трябва да се обадят на ключар. За да знаете какво да направите, когато имате нужда от ключар, просто трябва  да можете да определите основния тип услуга, от която се нуждаете: ключарски услуги за жилищни нужди , за пътни превозни средства, търговски услуги и др.

kliucharski-uslugi

Какво да правя?

Сега можем да започнем да разглеждаме какво трябва да направите, когато осъзнаете, че имате нужда от ключар. Ще преминем през тези стъпки, за да сте сигурни, че сте толкова информирани и подготвени, колкото е възможно и нужно.

  1. Уверете се, че имате нужда от ключар

Простете ми, ако това звучи излишно, но е важно да бъдете абсолютно сигурни, че имате нужда от ключар, преди да се обадите на такъв. Нека обясня. Възможно е да преигравате, без да анализирате правилно обкръжението си. Това обикновено се отнася при случаи на блокиране. Ако имате нужда от ключар, който да ви помогне да поправите повредената ключалка, има много малък шанс ключалката всъщност да не е повредена. Въпреки това, когато става дума за заключване, винаги има шанс да се намери алтернативен метод за влизане.

Ето защо е важно да сте сигурни, че наистина сте заключени и че имате нужда от ключар. Ако се обадите на ключар, преди да имате нужда от такъв, ще загубите време и пари. Има многобройни случаи, при които хората се обаждат на ключар само за да разберат, че задната им врата е отворена или че вратата на пътника на колата им все още е била отключена. Щом се окажете в позиция , в която смятате, че имате нужда от ключар, винаги е препоръчително да направите крачка назад и адекватно да анализирате ситуацията, преди да направите обаждането и да заявите, че се нуждаете от ключар.

  1. Определете проблема

Важно е да определите проблема (по най-добрия възможен начин), преди да се свържете с ключар. Моля, имайте предвид, че казахме “по най-добрия възможен начин”, защото има случаи, при които няма как да сте сигурни с какво се сблъсквате. Ако случаят е такъв, ключарят ще ви помогне да установите проблема при пристигането си. Повечето от проблемите, с които може да се сблъскате обаче, са лесно разпознаваеми.
След като сте в състояние да определите корена на проблема си, това много  улеснява да се свържете с подходящия ключар и да поискате необходимата услуга. Разбирането, че имате нужда от ключар, е само една част от уравнението. Другата част от уравнението е да разберете нужната ви услуга и след това да се свърже с подходящия ключар. Например, ако се обадите на ключар и не му кажете, че имате нужда от помощ при програмирането на нови ключове за транспондери, има вероятност той да се появи без необходимите резервни части. Основното разбиране за проблема , помага да се подобри комуникацията между вас и вашия ключар и това ще помогне решаването на проблема ви по много по-целесъобразен начин.

  1. Уверете се, че сте на сигурно място

Тази секция се отнася най-вече до тези, които са блокирани . Както споменах по-рано, има различни случаи, в които ще откриете себе си казвайки думите”имам нужда от ключар”, а най-честите от тях са, когато сте заключени. Ако се случи да бъдете заключени в колата, дома или офиса ви, е важно ,винаги да сте сигурни, че сте на достатъчно сигурно място, за да изчакате пристигането на вашия ключар. В идеалния случай се опитайте да останете в добре осветена зона, за да виждате обкръжението ви.

Също така от решаващо значение  е да се уверите, че не се отклонявате твърде далеч от вашия автомобил, офис или дом. Знаем, че понякога е трудно да останеш защитен, особено когато става въпрос за заключване извън автомобил. Ако това се случи, просто се уверете, че някой е наясно с местоположението ви и е наясно, че сте блокиран. Вашата лична безопасност е важна и тя трябва да се извърши, преди да се обадите на самият ключар.
4. Намерете ключар близо до вас- местен ключар

Въпреки че оприличихме ключарите като Супермен по-горе, трябва да отбележим, че те не притежават всички свръхчовешки качества, които Супермен има. Ключарите не пътуват със скоростта на светлината, така че не очаквайте ако се обадите на ключар, който е отдалечен на 2 часа път от вас ,да бъде при вас за половин час. В някои крайни случаи, това се случва, когато хората са блокирани на отдалечени места.

Ако не сте заключени извън автомобила си на отдалечено място, винаги е препоръчително да се опитате да намерите най-близкия до вас ключар. Това гарантира, че той ще е в състояние да ви помогне по-бърз и ефективен начин и също така ви спестява пари. Ако се обадите на ключар от по-далечно място, повикването за услугата ще бъде много по-високо, отколкото ако се обадите на някой ключар близо до вас.

  1. Кажете на ключарят от какво се нуждаете

kliuchar-sofia
Този раздел върви ръка за ръка с това, което беше обсъдено в раздел 2. Както посочихме в този раздел, от решаващо значение е да имате открита линия на комуникация с вашия ключар, за да сте сигурни, че работата върви гладко. Затова е важно ключарят ви да знае от какво имате нужда, за да знае как да ви помогне по подходящ начин. Ключарят няма да може да изпълни правилно задачата си, ако няма представа от какъв вид услуга се нуждаете. Това не само помага на ключарят  да пристигне до вас подготвен, но и ще му помогне да ви даде начална ценова оферта за услугата, от която се нуждаете.

Осведомявайки ключаря, какво желаете от него, също ще му дадете възможност за представата на проблема. Например, ако кажете на един ключар, че имате нужда от помощ при смяната на жилищни ключалки на вратите, той ще може да ви предложи съвети относно вида на ключалките, които трябва да използвате, както и други мерки, които могат да ви помогнат да увеличите ефективността на ключалките си.

  1. Изчакайте ключарят да пристигне

След като сте направили всички стъпки по-горе, ключарят най-вероятно ще бъде вече на път да ви помогне. Важно е да чакате ключаря, вместо да се скитате. Това се дължи най-вече на факта , че ключарите са много натоварени хора и получават много обаждания на ден, за да помогнат на хората, които са блокирани, или с други нужди, свързани със заключването.

Ако те пристигнат на мястото на което сте ги повикали, само за да установят, че няма никой наоколо, те най-вероятно ще трябва да преминат към следващата работа. Това не само води до лошо използване на тяхното време, но е и загуба на пари и ресурси. Също така, това означава, че все още ще имате нужда от тяхната услуга. Ключарят ще ви осведоми за потенциалното време на пристигането си и също ще ви информира за местоположението си, докато се придвижва към вас. Това означава, че ще сте наясно колко далеч е той, за да можете да планирате и съответно да присъствате , когато пристигне.

Заключение
Ако стигнете до заключението, че имате нужда от ключар, уверете се, че сте се разходили през тези стъпки и след това се свържете с  местния ключар . Независимо дали сте в средата на заключването или просто искате от ключарят да подмени всички ключове във вашата къща, имайте предвид, че търпението винаги е ключово. Това ви помага да анализирате ситуацията си и адекватно да предадете услугата, която ви е необходима на вашия ключар.