Ако някога сте оставали заключени, вие знаете колко разочароващо и отнемащо време може да бъде това. Има много непредвидени обстоятелства, които могат да ви хвърлят в  такива несигурни ситуации и никоя от тях не е приятна. Нека да разгледаме някои от общите заключвания на автомобили, които се случват и ще ви покажем как да заобиколите всеки един от тях. В края на краищата ние сме тук, за да ви помогнем, дори и да ви помогнем да избягате от автомобилното заключване.

  1. Загубата на ключовете у дома

Днес е понеделник и тялото ви постепенно се възстановява от страхотно прекарания уикенд с приятелите ви. Е, забавлението свърши сега и трябва да се върнете на работа. Имате бавна сутрин, така че ако всичко се развие в идеалния случай, трябва да пристигнете на работа точно навреме.

Безшумно желаете трафикът по пътищата да не е толкова лош, защото сте на път да закъснеете. Сега стоите навън, ръцете ви се носят през джобовете / чантата / раницата / и се опитват да намерят ключовете ви. “Знам, че ги хванах, след като закусвах”, казвате си, но дали?

Поглеждаш към времето и виждаш, че закъсняваш. Освен това не можете да намерите ключовете за колата си. Подобно на всеки нормален човек, ще се върнете обратно в къщата / апартамента си, за да ги потърсите.  Къде ги сложихте? Къде могат да бъдат те? След като търсите и преминете през всяко възможно място, се оставяте на факта, че може би, може би, сте загубили ключовете на колата си. Фрустрацията започва да се поставя постепенно и след това наведнъж. Вече сте закъснели за работа, така че трябва да се обадите и да кажете, че ще закъснеете и това не е добър поглед върху вас. Вдишай издишай. Опитайте и останете спокойни, защото има решение на вашия проблем.

  1. Загубата на вашите ключове по време на работа

Чакате този ден през цялата седмица. Никой не може да ви отнеме това. Работихте през цялата седмица и ето петък е тук най-накрая . Днес изобщо не беше лош ден. Време е да се прибера вкъщи и да започнете уикенда. Сбогом да се видим в понеделник.

Чувствате се триумфално, излизайки от тези врати, чувствате се неудържими и виждате колата на паркинга, готова да ви изведе на свобода и да повдигне настроението ви още по-високо, отколкото вече е. Време е за тръгване! Ръцете ви достигат в джоба ви / чантата / куфарчето и издърпват само въздух. Всичко внезапно се забавя.

Следващата логична стъпка е да проследите стъпките си и да опитате да разберете къде сте оставили ключовете си. Те не са в офиса ви, в стаята за почивка или дори в банята. Плановете, които сте имали за започване на вашия уикенд бавно избледняват в забвение, тъй като може да сте на паркинга за известно време, защото сте загубили ключовете на колата си.

3. Заключване на ключовете в колата

Вашата работа е от първостепенно значение за основите на любовта, без вас, хората не могат да бъдат омъжени. Вие сте официален служител и сте били ръкоположени от Бог и държава, за да обвързвате хората за цял живот (колкото и да е депресиращо). Днес е поредният ден на работа, където можете да се насладите на разцъфването на младата любов и искате да сте там навреме, за да сте сигурни, Докато шофирате, разбирате, че трябва да спрете да заредите колата и вероятно да вземете бърз подарък за щастливата двойка.

Потегляте до най-близката бензиностанция, която можете да намерите и паркирате до първата налична помпа. Излизайки от колата си, се уверявате, че натискате бутона за ръчно заключване, защото се гордеете с безопасността и предпочитате да не улеснявате всеки, който се опитва да влезе в колата ви. Предприемате около три стъпки, преди да осъзнаете, че нещо не е наред.

Приближавайки до колата установявате, че вашите ключове, почиват спокойно на седалката на шофьора. Единственият проблем е, че заключихте вратата на колата. Сега ключовете ви са заключени в колата ви.

  1. Заключване на ключовете в колата докато двигателят работи
  2. Счупване на ключа в ключалката

 

Избягайте от ситуации на заключване на колата

Автомобилните заключвания са изключително често срещани събития и те се случват много по-често, отколкото хората биха си помислили. Няма общ знаменател за заключването на автомобили, освен факта, че не можете да влезете в колата си. Причините за това може да възникнат при различни ситуации, може да сте били разсеяни и да забравите ключовете някъде или да сте счупили ключа в ключалката на вратата на автомобила. Първата стъпка, която трябва да предприемете при блокирането на автомобили, е да се успокоите и след това да анализирате ситуацията. Сега, да ви върнем в тази кола.

Резервни ключове и двойни проверки

След като сте се успокоили, попитайте себе си: “Имам ли резервен ключ?” Ако случайно имате такъв, тогава вашият ден е спасен. Резервните ключове са съществена част от всеки механизъм за заключване . Те са полезни в ситуации, в които оригиналният ключ липсва или е компрометиран. В случая, в който нямате такъв, най-добре е да си направите умствена бележка, за направата на един .

Ако имате резервен ключ , който е достъпен, можете да го вземете. Въпреки това, в някои случаи собствениците на автомобили оставят резервните си ключове в колата. Повечето шофьори, които правят това, ги поставят в жабката заедно с други важни неща. (И аз съм виновен за това). Фактът, че резервният ключ е в колата, не влошава състоянието ви, защото все още има шанс да ги изведете от колата, без да се налага да работите твърде много.

Повечето автомобили заключват всички врати едновременно, когато бутонът за заключване на ключа бъде натиснат, но при някои по-стари модели само вратата на шофьора се заключва първоначално. Много хора забравят този факт и въпреки че в повечето ситуации може да остави колата ви уязвима, то просто може да бъде вашият  благодат в този съдбоносен ден. Уверете се, че сте проверили дали всички врати на автомобила са заключени, защото ако някоя от тях е отворена, имате достъп до резервния ключ и ще можете да излезете от ситуацията.

Ако не, проверете дали багажникът на вашата кола е точка за достъп. Това е по-характерно за модерните автомобили, които имат сгъваеми задни седалки, които ви дават достъп до вътрешността на автомобила. Ако това решение работи за вас, то вие имате късмет.

В случай, при който нито едно от гореизброените решения не е успешно, за да ви помогне да избягате от блокирането на колата си, тогава ще трябва да станем супер креативни. Когато повечето хора са заключени от колата им, действието им по подразбиране е да се обадят на автомобилен ключар, защото не са наясно с никакви други начини на влизане, които могат да използват, за да се върнат обратно в колата им. Ключарите на автомобили могат да бъдат най-добрият ви приятел в този момент и те са безценен принос за индустрията. Въпреки това, в някои случаи може да се наложи бързо и ефективно решение, което да ви вкара в пътя за нула време.

Обади се за помощ

В някои случаи опитите „направи си сам“ не вършат работа .Това може да се дължи на факта, че колата ви е модерна и снабдена с невероятна сигурност, за да предотврати достъпа до нея при кражби .

Най-добрият вариант по това време ще бъде да се обадите за помощ на професионален автомобилен ключар, който предлага най-висококачествена услуга . Автомобилният ключар е добре оборудван, за да отключи колата ви . Ценовите им диапазони варират в зависимост от това, от което се нуждаете. В някои случаи може да се наложи резервен ключ за да може колата Ви да бъде отворена, докато в други вие просто се нуждаете от отключена врата, за да можете да получите достъп до вашия ключ или резервен ключ. Независимо от това, от което може да се нуждаете от всеки, който предлага тези услуги, уверете се, че правите достатъчно изследвания, за да видите коя е по-добра за вас, както в момента, така и в дългосрочен план.

Всички опции, изброени по-горе, могат да работят във ваша полза и да ви помогнат да избягате от заключването на автомобила Ви.