Избягвайте очевидните места за скриване

Въпреки че целта е, разбира се, да се попречи на крадеца да получи достъп до вашия дом на първо място, също така е важно да мислите като крадец, след като той или тя е вътре. Крадците знаят, че нощно шкафче или скрин в главната спалня е мястото, където най-често се съхраняват бижута, оръжия и други ценности. Заобиколете това, като закупите и инсталирате подходящ сейф (уверете се, че е закотвен, така че крадецът да не може просто да си тръгне с него). Друг вариант е да съхранявате неопасни ценности (не оръжия) на необичайно място, например във висок шкаф в детската спалня. Повечето крадци бързат и няма да прекарват толкова време в търсене на детски стаи.

Използвайте пасивни възпиращи фактори

Домашните знаци за сигурност са лесно достъпни, дори ако всъщност нямате система за сигурност, и могат да създадат високоефективно пасивно възпиращо средство. Други идеи включват чувствителни към движение светлини около вратите и дори знак „Пазете се от куче“. Някои жени, живеещи сами, обичат да държат мъжки работни ботуши, голяма чиния за храна за кучета и голяма каишка на вътрешния двор, за да създаде впечатлението, че може да присъстват както голямо куче, така и едър мъж. Не забравяйте, че повечето крадци търсят най-лесната цел и може да не си струват труда да си намерят колко добре защитен е вашият дом.

Скрийте алармите

Алармите за сигурност най-често се поставят точно във входната врата на дома. Ако обаче има прозорци наблизо, потенциалният нарушител може просто да счупи прозореца и да изключи алармата. Увеличете ефективността на вашата аларма, като я поставите някъде, където е напълно недостъпно, докато някой не е напълно в дома ви.