Сигурността е важен аспект от всекидневието на всеки дом и като цяло повечето домове изпозлвате конвеционални ръчни брави. В днешно време много хора обаче заменят старите си брави с по-модерни електронни версии. Електронните брави използват бутони или клавиатури, за да се позволи достъпът, докато по-модерната версия дори използва смартфон приложения, за да откючите вратите. Това премахва необходимостта от използване на конвенционални ключове. Има предимства и недостатъци за всеки вид технология и тук са плюсовете и минусите на електроните брави.

1.Удобства

Те са по-лесни за използване, например ако носите тежък товар, или детето си, или пазарски чанти ще ви бъде трудно търсенето на ключовете. Ако загубите ключовете, няма да е нужно да се притеснявате. Безопастността на децата също е налице с подобен тип брава. Като имате малки деца те ще са на сигурно място, защото бравите са обезопасени и се заключват. Можем да определим тази технология като доста интелигентна.

Не е нужно постоянно да следите състоянието и амортизирането на дръжките на вратата. Дори някои да ги разбие, няма да може да влезе. И без тях ще отворите и затворите без проблем, докато дойдат ключарските услуги.

  1. Неудобства

Основна грижа, която може да имате е, че кибер хакери могат да компрометират електронната система за заключване. Въпреки това, повечето компании, които инсталират ключалките, разполагат с достатъчно функции за сигурност и могат да сведат до минимум този риск. Професионалните ключарски услуги са по-опитни и предлагат брави с разширено шифроване, което е било тествано от тях самите, а и от хакери.

Претоварването или ,,задръстване’’ на системата. Натрупани грешки или дефекти на системата за сигурност могат да я направят тромава и по някое време да откаже да работи. Не се притеснявайте, това не е често явление.

Преценете сами предимствата и недостатъците на електронните брави.  Най-важното е да заложите на професионални и качествени материали и ключарски услуги.

Предпочитайте и заложете на нови технологии.