Напоследък няма нужда да се доказва, че стоманените входни врати превъзхождат всички други модели. Те са естетически атрактивни, но същевременно функционални – осигуряват сигурност, надеждни и успешно ограничават неоторизиран достъп до помещенията. Първоначално потребителите бяха донякъде предубедени към конструкциите на металните врати, тъй като те се възприемаха като плашещи мощни конструкции, външно напълно непривлекателни.

Днес е невъзможно да се каже същото за модерните метални врати. Производителите са разработили огромна гама от дизайни, които се различават по форма, размер, съдържание, покритие, цена. Повечето модели изглеждат невероятно, като същевременно са надеждни и издръжливи. От голямото разнообразие е лесно да изберете подходящата модификация, която ще бъде най-съвместима както с екстериора, така и с интериора.

Предимства на метални панели за врати

Все още не е създаден по-надежден защитник на всяка стая, с изключение на входните метални врати. Следователно предимствата на моделите не са преувеличени, а разкрити съвсем обективно:

  • приемлива цена. Но трябва да се има предвид, че колкото по-евтина е модификацията, толкова по-лесно е да я хакнете. Дебелината на металния лист не трябва да бъде по-малка от 2-3 mm;
  • стоманените конструкции са най-добри по отношение на безопасността в сравнение с аналозите от дърво, пластмаса;
  • минимална поддръжка. Трябва да похарчите само определена сума, за да закупите необходимите материали за монтажа на конструкцията. След това в продължение на няколко години вратите изобщо не се нуждаят от боядисване или друго довършване;
  • повишена устойчивост на счупване. Металните врати са трудни за разбиване, особено когато са оборудвани с надеждни брави.

Ползите от метални входни врати са доста впечатляващи. Издръжливо платно, то издържа много добре на удар и следователно има по-добра устойчивост при взлом.

По какви критерии да изберете крило на метална врата

Основните критерии, при които се избира стоманена входна врата:

  • дебелина на стоманения лист не по-малко от 2 mm;
  • допълнителни усилващи греди правят конструкцията по-устойчива на взлом, както и бронирани плочи за брави;
  • качеството на наличните заключващи механизми, тяхното количество;
  • качество на фитингите;

Дори бюджетните стоманени модификации се отличават с издръжливост, здравина и отличен експлоатационен живот. Потребителите не съжаляват за закупуването на метални врати. Въпреки че това не е противопожарна врата, в случай на пожар тя ще се „предаде“ на милостта на огъня не толкова бързо, колкото дървен модел.