kliuchoveПовечето хора мислят, че разполагането на отделен ключ за техните автомобили е достатъчно, за да не бъдат заключени в автомобилите, но нещата се променят с промяната в технологиите. Сега има много превозни средства, които идват заедно с ключ за транспондери. Това е програмен ключ, който се предоставя само от производителите на вашия автомобил и ако загубите ключа си, ключарят не може да ви помогне в това отношение. Може да не ви е хубаво, но е добро, що се отнася до сигурността на вашия автомобил. Ако не искате крадец да избяга с вашия автомобил, трябва да разберете защо ключовото програмиране е толкова важно.
Има много случаи на кражба, когато някой направи двоен ключ на превозните средства от ключар и избяга с превозните средства. Те дори не трябваше да счупят стъклото на превозното средство или да изпълняват някакви други действия, за да изглеждат подозрителни. Всичко, което трябва да направите, е да направите дубликат на автомобила си и да отворите колата си, за да го отведете.

Програмираните ключове идват с малък микро чип в клавиша, който се програмира от производителите. Ако загубите ключа си, можете да помолите ключаря да направи дублиращ се ключ за заключването на автомобила, който ще отвори само вашето превозно средство, но все още няма да можете да стартирате автомобила. Това е добро в много отношения, защото никой, който не притежава колата, не може да я открадне.

Някои хора обмислят трик от компаниите за производство на автомобили, за да спечелят повече пари, защото ако някой загуби ключа, ключарят няма да може да им помогне да отворят превозното средство. Те ще трябва да се свържат с производствената компания, за да поръчат нов програмен ключ и, разбира се, ще бъдат таксувани за това. Програмите, които са необходими за програмиране на тези клавиши, са доста скъпи, така че ще трябва да бъдете доста внимателни относно ключовете си.

Има някои ключари, които са в състояние да проектират програмни ключове, тъй като разполагат с цялото оборудване, като компютърен софтуер и други инструменти, за да ги проектират. Но дори и да вземете превозното средство до тях или да ги повикате на място, те ще ви таксуват много повече, отколкото вашите очаквания. Ако сте загубили самия ключ, курсът за създаване на нов ключ определено ще се удвои.

Ако искате да избегнете неприятностите да се свържете с някой, който може да създаде нов програмиран ключ за себе си, по-добре е да попитате вашата компания за производство на автомобили за отделен ключ по време на покупката. Това е идеалният момент да направите сделка и искане от компанията, да ви предоставят ключ. В случай, че забравите ключа си, автомобилният ключар е най-доброто решение.