Да повикате автоключар, когато сте си загубили ключовете на колата може би е най-доброто решение, което можете да направите в този момент.  Това важи и за случаите, когато ги оставяте в купето и те се заключат. Навременната намеса на автоключаря ще остави колата невредима и вие отново можете да я карате.  Това е особено неприятно, когато стане и в малките часове на денонощието. За щастие почти всички, да не кажем всички автоключари в София работят денонощно.

В тази ситуация често водачите на автомобила са афектирани и дори биха предприели крайни мерки, като да счупят страничното стъкло на автомобила си. Това е не само лоша идея сама по себе си, но може да ви струва и много скъпо. Ключарите, които се занимават с този вид услуги, разполагат с широк набор от инструменти и могат да отключат колата без проблем.  Можете да бъдете сигурни, че ключарят ще отключи колата ви, без да повреди ключалката.   Хубаво е да имате документите за собственост на колата в себе си, тъй като професионалният ключар е длъжен да ги изисква от вас, преди да отключи автомобила.

Да отидете в представителството на марката, към която е колата ви, е доста лоша идея. Те ще ви дадат допълнителен ключ за модела на автомобила ви, но той ще ви струва много скъпо, заради електрониката, която е вложена в него.

Ако се замислите обаче ще осъзнаете, че при покупката на колата вие сте получили един ключ. Нищо не ви пречи и струва да отидете в някое ключарско ателие и да извадите няколко резервни ключа.  Това отново ще изисква парични средства от вас, но те ще са много по-малко. Също така, ключът от представителството не винаги е качествен и не винаги може да пасне на вашия модел автомобил.

Поради тази причина разумното решение в случай на загубен ключ или заключен такъв е автоключар. Той ще дойде бързо, обикновено в рамките на половин час, ще отстрани проблема за същото време, даже и по-малко и ще си тръгне. Представителството ще ви размотава цял ден, ще ви даде ключ срещу ненормална цена и най-вероятно този ключ няма да пасне. По-безболезнено ще е, да извикате автоключар, да си направите дубликат и да забравите за неприятната ситуация.

Надяваме се тази статия да ви е била полезна и да сте се убедили, че автоключарят ви мисли най-доброто, а не просто да ви вземе парите!