Има няколко доказани метода, които ключарите използват ежедневно. Предупреждаваме Ви, че преди пристигането на ключар, за да не се счупи напълно ключът и да се запази секретният механизъм на скъпата брава, е по-добре да не се опитвате сами да изваждате ключа.

И така, какво да направите, ако ключът е заседнал:

Етап 1

Керосин или спрей WD-40 ще ви помогне. Те трябва да се пръскат в заключващия механизъм или да се инжектира течност, например с помощта на спринцовка.

Стъпка номер 2

След 4-5 минути започнете бавно да завъртите ключа надясно и наляво. Движенията не трябва да са резки. Трябва да се извършва бавно. Вашата мисия е да разпределите течността вътре в тайния механизъм, без да счупите ключалката.

Стъпка номер 3

Поставете отново течност в ключалката

Стъпка 4

Изчакайте отново 10-15 минути

Стъпка номер 5

Сега трябва бавно да се опитате да завъртите ключа надясно и наляво, трябва да издърпате ключа малко към себе си, не използвайте натиск и сила.

Ако ключът не се поддава и не се върти на 2-3 милиметра встрани, тогава трябва или да повторите всички стъпки отначало, или да се обадите на ключар, който да извърши работата чисто и професионално.

Можете да използвате услугите на нашата фирма shperts.com. Ние ще помогнем не само да извадим заседналия ключ от ключалката, но и да установим причината: „Защо ключът е заседнал“.

Ако ключът е счупен

В процеса на изваждане на ключа се счупи в ключалката. В тази ситуация има две решения.

Начин номер 1. Рационално. Спрете, докато бравата е напълно заключена и ключарят може да я отвори без да повреди  крилото на вратата и механизма.

Път номер 2. Емоционален. Опитайте да премахнете ключовия фрагмент от ключалката с помощта на импровизирани средства. Това може да ви помогне: клещи, пинсети, мощен магнит.

Ако заседналият ключ не може да бъде изваден, струва си да изберете отново път №1.

За да не се повтори подобен проблем, трябва да смените ключалката на вратата.

Не мога да отворя вратата

Ако нямате умения и знания за работа с механизма на замъка, важно е да не правите опити за отстраняване на повредата. Важно е подмяната на да се извършват без деформация на крилото на вратата. Когато ключалката е заключена и вратата е затворена, първо трябва да отворите ключалката,а след това да я замените с по-надеждна.

Подмяна на ключалки в апартамента след отваряне: необходимо ли е?

Задължително! Това е нашият професионален и краен отговор. Ремонтът на замъка е възможен и нашите ключари лесно могат да се справят с тази задача. Ще бъде много по-правилно и по-безопасно да смените ключалката. Заключващото устройство е балансиран механизъм. Ако една част, пружина, щифт или лост се повреди, тогава това се отразява неблагоприятно върху цялата структура като цяло. По-добре е незабавно да замените счупената брава с ново устройство.