Системата за защита на частни домакинства или офисни площи е в основата на спокойствието за тяхната безопасност. Компанията ABLOY днес е един от световните лидери на пазара на заключващи системи. За купувачите производителя предлага усъвършенствана система за управление, подходяща за монтаж на различни съоръжения. Тя позволява – най-висока степен на сигурност, управлението на множество брави с един универсален ключ.

Когато се използва в офиси, такава система ви позволява да настроите системата за класиране на правата за достъп на служителите в съответствие със системата за прием.

По време на монтажа се променят само ларвите, а ключалката остава на място. Този подход може значително да намали крайната цена на главната система. От клиента се изисква само да направи „план на заключване“. Този документ съдържа информация за всички съществуващи врати на обекта, типовете заключени в тях брави и списък на ключовете, които трябва да отварят конкретна врата. Въз основа на него ще бъде създадена програма, която осигурява контрол на достъпа въз основа на желанията на клиента.

Производителят извършва всички необходими операции за настройка на брави и ключове. В този случай главната система предвижда специална карта, съхранявана отделно, на уединено място. Необходимо е, за да можете да промените конфигурацията на „плана за заключване“ или да придобиете ключове извън нея. Без да представяте карта, извършването на промени е невъзможно.

Днес системата ABLOY предлага на пазара всички съществуващи видове цилиндри с всякаква степен на устойчивост на дефекти. Сред последните иновации е цилиндровият механизъм ABLOY PROTEC2, който има механизъм с повишена устойчивост. Като цяло, цилиндърът има 11 диска, всеки от които освен това предлага шест варианта на прорези. В резултат на това нападателите ще трябва да вземат две милиарда възможни комбинации от клавиши.

Наличието на шайба въртене  от закалена стомана блокира възможността за пробив на ключалката. Конструкцията на цилиндър с дисков контролер напълно изключва възможността за главен ключ, тъй като системата е проектирана по такъв начин, че всичките 11 диска, а не всеки от тях поотделно, трябва да се завъртат едновременно. Едновременното използване на такъв брой главни ключове през тясна дупка е невъзможно физически. Всички дискове са снабдени с фалшиви резки, усложняващи пробива.

ABLOY PROTEC2 осигурява възможност за монтаж в цилиндрите на три класа. Най-високата от тях е 4-та, тя се отличава с допълнителната инсталация на конзола на основата на високоякостна стомана с допълнително закаляване. Ключът към ключалката е изработен от метал, а симетричният дизайн ви позволява да игнорирате страната, когато е монтирана в ключалката.

Заключващите системи ABLOY PROTEC2 осигуряват идеални механични решения, но заедно с електронните компоненти, производителят е успял да създаде ефективен и удобен инструмент за системата за контрол на достъпа. Системата има висока степен на гъвкавост и позволява ефективност при управлението на правата за достъп в зависимост от текущата ситуация и е възможно дистанционно управление и препрограмиране на елементите на системата чрез Интернет.