keys-bg

Какво трябва да направите, ако сте загубили ключовете от апартамента?

  • Първото нещо, което трябва да направите, е внимателно да проверите всички места, на които може да ги оставите.

Какво да направя, ако не мога да ги намеря?

Свържете се със ключарите за отваряне на врати, за да влезете в дома си. Обяснете ситуацията и опитния ключар ще дойде при вас, който внимателно ще отвори ключалките и ще ви помогне да се приберете у дома.

Трябва ли да сменя ключалките, ако загубя ключовете от апартамента си?

Да смените ключалките или не зависи от това къде са изгубени ключовете, колко време са търсени и дали изобщо сте успели да ги намерите.

  • Ако ключовете бъдат намерени, тогава можете да оставите всичко както е.
  • Ако не могат да бъдат намерени, но има резервен комплект ключове. Все пак препоръчваме да не отлагате, а да смените поне една от ключалките. Ако някой намери връзката с ключове, той няма да може да влезе в апартамента, тъй като старият ключ няма да пасне на една от ключалките.

Случаи от нашата ключарска практика.

Ключовете са забравени в пощенската кутия. Едно момиче се свърза с ключарска фирма, за да смени ключалките. Ситуацията е следната. На сутринта, тръгвайки за работа, клиентът забеляза рекламни брошури, стърчащи от пощенската кутия. След като отворил кутията, извадил рекламата, и след това ги изхвърля в боклука. Телефонът звънва. Изхвърляйки листовките, момичето отговаря на обаждането и излиза от входа. Прибирайки се вечерта у дома, тя намира отворена пощенската кутия, от която стърчат куп ключове. Възникнаха съмнения дали някой е направил дубликати на нейните ключове. За да не се притеснява сменя ларвата в замъка.

Загубени ключове и отваряне на вратата. Получи се обаждане – ключовете от апартамента са загубени, трябва да отворите ключалката на вратата. Клиентът се договорил с ключаря да се срещнат на входа, за да му отворят входната врата и да се качат заедно на етажа. Пристигайки на мястото и качвайки се на етажа, нашият специалист и клиентът виждат връзка с ключове, стърчащи от ключалката на вратата. Клиентът разпозна своята връзка. От това следва, че не трябва да се пренебрегва този случай.

Ключовете са заключени в апартамента. Тази ситуация е типична за брави, които се заключват автоматично, и механизми, които се затварят чрез натискане на бутона с пръст  или повдигане на дръжката нагоре. Мъжът излиза от апартамента, затръшва вратата и си тръгва. Връщайки се и не намирайки ключовете, моли за помощ. След отваряне на вратата ключовете се намират или стърчат от ключалката отвътре, или лежат близо до входа.

Заключения

Ако загубите ключовете от апартамента, отделете време да ги намерите. Ако не можете да намерите това, свържете се с ключарите за помощ. Майсторът ще ви помогне да отворите вратата и да смените ключалките с нови, така че непознати да не могат да влязат в апартамента ви.