1. Първият и най-бърз, лесен и безопасен за колата начин е да използвате нашите денонощни 24 часови ключарски услуги за град София. Не е нужно да импровизирате с тел, отвертки или други инструменти, с които може да причините щети върху автомобила си.  Оставете това на професионалистите!
  2. Все пак, ако решите да пренебрегнете първата препоръка, може да използвате връв(за по стари модели автомобили). По този метод не се оставят драскотини и деформации върху колата. По средата на връвта се прави малко ласо, което се прекарва през рамката на вратата, позиционира се върху копчето за заключване на вратата, затяга се и се издърпва. В интернет ще намерите много клипчета с точни указания за използване на метода.
  3. Разучете района около вас, когато заключите ключовете в автомобила си, направете незабавно проучване на околния район. Има ли бензиностанция наблизо? Бензиностанциите често разполагат с необходимите инструменти за отваряне на заключени превозни средства. Намирате ли се в скитничести местности или на тъмни, селски пътища?
  4. Останете подготвени с резервен ключ, който бъде при приятел или член на семейството. При нужда може лесно да ви го донесат или изпратят по куриер, ако сте извън населеното място. Това е добър начин да отворите заключената си кола.
  5. Проверете условията на застраховката си. Някой застрахователи предлагат услугата помощ при заключени превозни средства.
  6. В случай на спешни ситуации, при заключен домашен любимец или бебе в колата, ако сте в рамките на града извикайте специалист спешно. Ние ще реагираме максимално бързо, но ако сте извън града и помощта ще се забави – Не се колебайте – разбийте страничното стъкло, по възможност най-малкото, заради цената.

При поискване на помощ от специалист, моля не забравяйте да предоставите следната информация:

  • Къде се намирате, точен адрес, забележителности или известни обекти до вас. При необходимост може да изпратите и GPS координати, благодарение на днешните смартфони – това е лесна задача;
  • Марката, модела и годината на производство на превозното средство;
  • При заключено дете и домашен любимец в колата, задължително да ни информирате, за да бъдем максимално бързи.