Ново поколение навесни електромеханични брави ISEO – Серия 5. Новите електромеханични брави са получили редица предимства пред конвенционалните модели. На първо място, това е регулируем гръб (backset).

Според вида на отваряне на вратата, старите модели бяха разделени на четири вида: дясно-вътрешно, ляво-вътрешно, дясно-външно, ляво-външно.

Новите брави от серия 5 могат да се обръщат, те не са разделени на десни и леви, трябва да се вземе предвид само отварянето на вратата навън или навътре. Така според вида на отваряне на вратата два нови модела заменят четирите стари.

Според вида на отваряне-заключване на ключалката отвътре, е разпространена само една опция: бутон-ключ. В новото поколение в една ключалка има три опции, които могат да се конфигурират по време на инсталирането им: само с бутон, бутон за ключ, само цилиндър.

При настройка на опцията бутон-ключ, ключалката получава опция Hold-Open – фиксиране на вратата в отворено състояние. Така две нови брави заменят осем стари, внасяйки много допълнителни удобства и възможности. Това позволява на търговците да управляват по-добре инвентара, а майсторите ключари, които избират модел с електромеханична брава, трябва само да знаят предварително дали вратата ще се отваря навътре или навън.

Като цяло в продуктовата линия на завода Iseo само 12 нови артикула заменят 148 стари. Реципрочната част на ключалките, която се отваря навътре, вече е оборудвана с антифрикционна накладка вместо колело, както беше преди. Тази промяна направи затварянето по-плавно и тихо.

Дизайнът на ключалката стана по-модерен и атрактивен, като същевременно се запази възможността за подмяна на с остарелите брави с нови модели, монтиране на нови в съществуващите гнезда.

На самата ключалка се появи удобна ергономична дръжка, която ви позволява да издърпате  вратата към себе си. Сега не е необходимо да се монтира дръжката отвътре, ако е монтирана електромеханична брава от серия 5. За да се компенсира евентуална деформация на гредите на вратата, новите ключалки имат вертикален луфт от +/- 7 мм спрямо контрагента. А самата съединяваща част е вертикално регулируема +/- 1,5 мм.

За леки врати можете да разхлабите силата на пружината. Това може да бъде полезно и при използване на затварящото устройство. Ключалката е устойчива на замръзване, използваема е през всички сезони. Може да се монтира както отвън, така и вътре в сградата.

Мощност: 12 V, 15 W AC, 1,25 A. Всичко това дава на електромеханичните брави на ISEO нови забележителни потребителски свойства, благодарение на оптимизирането на производството в завода ISEO.