Що се отнася до обезопасяването на дома ви, първите стъпки, които ви идват на ум, обикновено са инсталирането на брави на вратите и защитата на прозорците. Но какво да кажем за вратите и прозорците на вашия гараж? Гаражът остава една от най-често пренебрегваните области на домашната сигурност, което го прави идеалната цел за крадците. Може да не мислите за гаража си като за пълен с ценни предмети, които си струва да бъде ограбен, но бихте се изненадали от количеството крадци и натрапници, които проникват всяка година, за да откраднат висококачествени електрически инструменти и велосипеди.

 

Тъй като толкова много хора пренебрегват гаража си, когато подсилват сигурността на дома си, много крадци често се възползват от тази уязвимост, като проникват в дома през гаража . Отделянето на време за идентифициране на точките на уязвимост на вашите гаражни врати и инсталиране на правилните ключалки може да ви помогне да предотвратите трагични и скъпи влизания с взлом. Ще разгледаме често срещаните уязвими зони, които може да имате във вашия гараж, както и няколко съвета за подобряване на сигурността на вашия гараж.

vanshna-vrata-zima

ОСВЕТЛЕНИЕ

Всяко нещо има слабо място и сигурността на вашия гараж не е по-различна. За да определите къде може да сте уязвими за потенциалните натрапници, важно е първо да помислите като крадец. Разходете се от външната страна на гаража си и огледайте за лошо осветените места. Страничната ви врата в слабо осветена зона ли е? Това може да бъде идеалното място за потенциален крадец да опита да отвори врата, без да рискува да бъде видян.

 

СТАРИ ГАРАЖНИ ВРАТИ

Също така трябва да следите за пропуски в уплътнението на гаражната врата. По-старите гаражни врати могат да се изкривят с времето и да загубят плътното уплътнение на вратата, което поддържа дома ви в безопасност. Бързата проверка на вашата гаражна врата може да ви помогне да определите области, които се нуждаят от вашето внимание. Вратата за обслужване е друга област, която може да е уязвима, особено ако са минали години, откакто сте сменили или актуализирали ключалката.

 

ОСТАВЯНЕ НА ВРАТИТЕ ОТВОРЕНИ

За съжаление можете да имате най-добрата ключалка на гаражните врати в света и въпреки това да се спънете от обикновена човешка грешка. Оставянето на гаражната врата отворена за дълги периоди от време без надзор може да даде на крадците идеалната възможност да нахлуят. Дори ако просто вършите някаква работа наблизо в двора, трябва да сте сигурни, че вратата на гаража ви е затворена . Някои системи за сигурност могат да ви позволят да използвате смартфона си, за да видите дали вратата на гаража е отворена или не, което ви позволява да проверите дали всичко е на сигурно място, когато сте навън.

 

СЪВЕТИ ЗА ОПАЗВАНЕ НА ВАШИЯ ГАРАЖ

ПАЗЕТЕ ПРОЗОРЦИТЕ ПОКРИТИ

Първото и най-лесно нещо, което може да направите, за да намалите риска от влизане с взлом, е да държите всичките си прозорци покрити. Непокритите прозорци канят любопитни погледи, които искат да разгледат какво държите в гаража си. Дори да нямате нищо ценно там, натрапниците може да проверят за кола в гаража, за да проверят дали някой се е прибрал, преди да нахлуят. Покрийте всички прозорци с щори или завеси, за да поддържате по-добра поверителност на вашия гараж.

ИНСТАЛИРАЙТЕ МЪРТЪВ БОЛТ НА СЕРВИЗНАТА ВРАТА

Обслужващата врата на вашия гараж е често срещана входна точка за натрапниците, тъй като те обикновено се намират в изолирани зони, които не се виждат от съседите. Уверете се, че имате висококачествен мъртъв болт на вашата сервизна врата, за да предотвратите крадците да го счупят лесно или отворят и да получат достъп до дома ви.

В допълнение към обезопасяването на външната сервизна врата, трябва да осигурите и вътрешната врата за достъп, която води към къщата ви. Здравата заключваща ключалка ще запази останалата част от дома ви в безопасност, в случай че крадец успее по някакъв начин да проникне в гаража ви. Като поддържате всяка точка за достъп до гаража сигурна, вие премахвате всички слаби места и правите пробива по-труден.

 

НАПРАВЕТЕ ВЪНШНОТО ВИ ОСВЕТЛЕНИЕ УМНО И СЕНЗОРНО

Много хора не искат да оставят външните си светлини включени цяла нощ от страх да не досаждат на съседите или поради ненужно хабене на енергия. Тъмнината обаче е основно предимство за крадците, които искат да нахлуят във вашия гараж. Инсталирането на активирани от движение светлини извън главните гаражни врати и сервизната врата ще спре евентуалните крадци на пътя им. Това също е чудесен начин за възпиране на натрапници, когато сте извън града, тъй като внезапната поява на светлини може да ги накара да мислят, че това, което според тях е празна къща, всъщност не е така.

ИЗПОЛЗВАЙТЕ ДОМАШНА СИСТЕМА ЗА СИГУРНОСТ

Докато системата за домашна сигурност е малко по-скъпо решение, тя е най-сигурният избор, който можете да направите, за да намалите риска от влизане с взлом.

ИЗБОР НА ПРОФЕСИОНАЛЕН КЛЮЧАР

С помощта на професионален ключар можете да осигурите сигурността на гаража и дома си. Ние тук от https://shperts.com/  предлагаме различни ключарски услуги, които могат да ви помогнат да разберете как най-добре да запазите гаража си сигурен. Нашият екип от лицензирани ключари има опит да помогне при задачи като подмяна или инсталиране на нови брави, ключалки и други. Разгледайте нашия уебсайт, за да научите повече за това какво можем да направим, за да повишим сигурността на вашия дом, и се свържете с нас днес за всички ваши нужди от ключар и ключарски услуги!