Да. Може да се монтира т. нар. триточков комплект за заключване. За да направите това, вместо заключващата част на страничното заключване, трябва да монтира универсален триточков, който ви позволява да поставите пръти и вертикални ключалки върху еднокрилна врата, всъщност комбинирате странична и вертикална заключване в едно.

Кой цилиндър е монтиран във външната дръжка за достъп?

Възможно ли е да се сглоби система с главен ключ?

Дръжката е със стандартен 5-пинов полуцилиндър. Това е цилиндър с английски ключ, тъй като е произведен в Европа, неговата надеждност е извън съмнение, а секретността е достатъчна при нормални условия на работа.

Врезен “антипаник” – какво е това?

Врезният “антипаник” комплект включва:

  • Врезна брава, която има функцията “антипаника”, а именно свободно отваряне отвътре със заключен достъп отвън;
  • За отваряне отвътре се използва напречна греда, която е прикрепена към специални облицовки;
  • Ще ви е необходим и цилиндър, чиято дължина зависи от дебелината на вратата;

Имам двойна врата, как да избера комплект?

Монтажът изисква някои умения, въпреки че визуалните инструкции на продукта са допълнителни.

Какви други опции има за второто (пасивно) крило?

Върху неактивното крило е монтиран комплект антипаник над главата с две заключващи точки. Така второто крило е фиксирано. В основното (активно) крило е монтиран врезен комплект. И езикът на ключалката влиза във фиксирания втори лист.

Вратите, оборудвани с антипаник системи, се регулират от два стандарта: EN 1125 се отнася до врати, които са оборудвани със системи с хоризонтални пръти – конвенционална и т.нар. Такива устройства се монтират на места, където се използват от обикновени хора, които не са обучени в случай на опасност: театри, кина, стадиони и фитнес центрове и други подобни.

Стандартът EN 179 е предназначен за аварийни изходи, оборудвани с дръжки, ключове и други лостове. Такава антипаник система е предназначена за потребители, които са били обучени, това са работници от фабрики, офиси и други институции.

Може ли да се избере цвят на антипаник системата?

В стандартна ситуация можете да избирате между червени, сиви и бели ленти. Заключващите части на горния антипаник са боядисани в черно или бяло. За вдлъбнатината има и сиви облицовки.

Има антипаник системи, които имат допълнителни покрития – самодезинфекцирани покрития,  благодарение на сребърни йони. „Антипаник системи“ се монтират на обществени места, където минават маси от хора: търговски центрове, болници, фитнес зали и съоръжения. Хиляди и хиляди ръце с различна степен на замърсяване, безброй микроби. Това е модерен начин за борба, който не струва на потребителя нито една стотинка допълнително.

Възможно ли е да се монтира “антипаника” на PVC врати и врати от алуминиев профил?

Стандартният антипаник комплект се закрепва лесно към профилни врати. Бялата антипаник система изглежда особено добре на профилни врати.

Възможно ли е да се монтира аларма на врата, оборудвана с “антипаника”? Да!

Това може да стане с помощта на микропревключвател – малко устройство, което се монтира директно в самото устройство антипаник и е свързано със светлинна, звукова или друга аларма. Микропревключвателят не е включен стандартно, но може да бъде поръчан като опция.