Със смартфони, интелигентни термостати и интелигентни телевизори е съвсем естествено веднага да искате да инсталирате нов смарт ключ в дома или офиса си. Въпреки че има много невероятни неща за Smart Locks, много хора не разбират как работят и дали инсталирането е добър избор за домовете им. Ето някои от нещата, които трябва да знаете за Smart Locks, ако някога се замислите да си закупите.

Трябва да подготвите вашата врата

Не всички врати могат да поддържат интелигентна брава. В зависимост от това кой модел сте избрали, вратата ще трябва да отговаря на определени спецификации, за да инсталира смарт ключалката. Нуждаете се от достатъчно дебела врата, за да побере смарт ключалката. Врата, която е малко в баланс и изисква да я натиснете или преместите, за да се заключи, няма да работи със смарт ключ. Затворът трябва също така да може напълно да се простира в капака на вратата.

Изберете един със собствения си затвор

Можете да си купите интелигентна брава, която работи със съществуващия ви ритник, или да замените ключалката на вратата си с тази от смарт ключалката. Винаги, когато има избор, вие искате да изберете модел, който има свой собствен болт. Това ще работи по-добре със системата за интелигентно заключване и ще осигури по-добра сигурност от модернизираните модели.

Как да получите достъп до ключалката

Различните интелигентни брави предлагат различни начини за отваряне на вратата. Това включва приложение за смартфон, fob и пароли. Някои видове достъп обикновено са по-скъпи от други. Ще трябва да помислите как искате да получите достъп до ключалката, колко хора се нуждаят от достъп и вашия бюджет. Ако имате много голямо семейство, закупуването на отделни ключодържатели за всеки член на семейството може да не е осъществимо.