locksmithАко сте се заключили и не може да си отворите вратата или не можете да си стартирате колата, то вероятно ви трябва добър ключар, който да реши проблема. Днес, все повече ключари предлагат голям набор от услуги. Но нека видим кои са най-разпространените ключарски услуги.

Дубликати на ключове

Всяко ателие за ключарски услуги, предлага вадене на дубликати на ключ. Ценовата листа включва цветен ключ, ключ с ключодържател, ключове на различни фирми. Някои от продуктите са по-висококачестени, други по-нискокачествени. Но се предлагат различни варианти, според вкуса и джоба на клиента.

Аварийно отключване

Както вече отбелязахме, ако се заключите някъде или не можете да си отворите колата, ключарите на повечето фирми за този род услуги, ще ви погнат да се справите, срещу заплащане. Добре е, когато избирате ключар, да видите дали предлага услуга 24/7. Т.е. да е на разположение 24 часа в денонощието, в екстремни ситуации. Дейността в тази категория, обикновено струва няколко десетки лева, но е добре да знаете, че може да разчитате на ателие при проблеми с брави.

Прекодиране

Този тип услуга може да се извърши в почти всяко ателие. Прекодиране или пренареждане на брави, е сред специалностите на ключарите в страната. Ако не желаете да сменяте бравата си, то прекодирането е добра опция.

Монтаж

Важно е да разчитате на професионалист, при монтажа на заключващи системи. Ако не можете сами да си смените бравата, секретното заключване, патрона или шилдовете, то ключарите ще се отзоват и ще извършат това, вместо вас. Професионалистите ще оставят след себе си чисто, а механизмите на вашите врати, ще бъдат работещи.

Ремонт

При счупена брава или патрон, не се колебайте да потърсите професионалист. Трудно ще успеете да поправите развалените механизми по вратите, защото работата е фина и изисква познания.

Подмяна на механизъм

Ако искате да смените касовата брава със секретна, ако имате проблеми с новата брава и тя не пасва на мястото на старата, потърсете ключар! Напасването на бравите е грижа на професионалистите. Докато отмаряте, те ще изпълнят домашните ви задачи по подмяната на механизмите.

Заключение

Запознайте се добре с ключарската дейност и видовете услуги, преди да си изберете майстор, с когото да работите. Или пък се доверете и направете спонтанен избор. Но винаги е добре да сте информирани и да знаете какво ви е необходимо. Разгледайте каталозите на фирмите за ключове и брави и си изберете това, което най-много ви пасва. След това повикайте професионалистите, които да монтират избраните от вас продукти, за да спестите време.