Дните, в които оставяте ключовете си в къщата или забравяте да заключите вратата, са отминали благодарение на разнообразието от достъпни електронни брави на пазара.

Нека да изследваме характеристиките на някои популярни електронни брави и да научим как работят.

Повечето електронни брави се предлагат с една или повече средства за влизане, които включват RFID, клавиатура, биометрично (пръстов отпечатък) или Bluetooth.

Ранните електронни брави, използвани клавиатури с ПИН код за влизане. Клавиатурите все още са популярни, въпреки, че по-новите модели използват тъчскрийн панели вместо с копчета и включват функции за сигурност, за да помогне за предотвратяване на крадци и отблокиране на кода.

Радиочестотитна индетификация (RFID) брави използват ключодържател или картон за влизане. С технологията RFID си спестявате ровичкането в чантата, докато ръцете ви са пълни.

Bluetooth – поддръжка за бравите работят по същия начин, усещайки Bluetooth ID докато си отваряте вашия смартфон те се отварят.

Повечето Bluetooth I RFID брави използват и вторични средства за електронно вписване, в случай, че вашата батерия угасне или загубите вашият ключ или мобилен телефон.

Биометричното влизане използва за идентификация пръстовите отпечатъци, за да отключите. Може да използвали тази функция на вашия смартфон или лаптоп, за да разберете как работи. Всичко, което прави е да програмира вашия пръстов отпечатък и на тези, които искате да имате достъп до вашия дом. Когато системата ги разпозане ще се отключи.

Някои електронни брави могат да се отварят от разстояние чрез приложение и могат да се интегрират с вашата домашна система за автоматизация и допълнителна сигурност и защита. Например, ако вашата алармена система разпознава наводнение в мазето, докато сте на почивка ви изпраща сигнал. Тогава вие може да се обадите на близките си да отидат и проверят за възникналия проблем. Докато седите на плажа можете да отключите и заключите вратата, за да бъде оправена ситуацията.

С разгледаните по-горе ,,умни’’ електронни брави ще си влизате спокойно във вашия дом, а ако имате проблем с вашата електронна брава, свържете се с денонощните ключари в София SHPERTS.