door-handle-

Изборът на такива брави за врати трябва да се разгледа много внимателно, тъй като те са от различни видове и може да не са подходящи за определени цели.

Основни изисквания при вградените ключалки

Монтирането на добра ключалка не е лесна задача. Когато избирате ключалка, трябва незабавно да намерите такъв модел, така че да не се налага да преправяте вратата.

Вградените ключалки трябва да отговарят на следните изисквания:

  • Надеждност: ако ключалката е монтирана извън стаята, тогава, разбира се, тя трябва да гарантира сигурността на стаята. Лесно е да вземете ключ към най -простите механизми или дори да ги отворите с помощта на импровизирани средства. Надеждните брави имат сложен дизайн, с който крадците ще се справят трудно;
  • Качество: ключалката е сложен механизъм, състоящ се от няколко части. И ако са изработени от нискокачествени материали, не се вписват заедно и са лошо сглобени, тогава заключващият механизъм скоро ще поднесе на собствениците си неприятна изненада. Той може да се счупи или задръсти, а когато се опитвате да поправите ситуацията, може да се разпадне на парчета. Вградените брави за врати между помещенията не са подложени на напрежения, но също така могат да причинят много неудобства, ако качеството им не е подходящо. Силни щраквания, смилане, заседнали езици – всичко това не добавя комфорт, а проблеми;
  • Съответствие с целта: за да поставите вградена ключалка, трябва да нарушите целостта на крилото на вратата. Ако монтирате неподходящ механизъм, дупките могат да останат видими. При подмяната трябва да бъдете още по -внимателни – в края на краищата има голямо разнообразие от такива продукти можете лесно да изберете ключалка, която точно ще се побере на мястото на предишната. И не е нужно да режете и пробивате нищо отново;
  • Естетичен вид: този продукт, макар и малък елемент, е забележим. Той е първият, който посреща гостите. Когато избирате аксесоари, трябва да се уверите, че той се вписва в цялостния стил на интериора. Например, брави с ретро тежки дръжки ще изглеждат странно в модерен интериор.

Видове вградени брави: избери правилната

Вградените брави са два вида – лостове и цилиндри. Заключващите механизми са различни по дизайн. Лостовете са отделни плочи, които се подреждат в определен ред, когато вратата е отключена. В механизма за оформяне на опората на болта се образува жлеб, който го блокира.

Предимството на такава ключалка е нейната голяма променливост. Това значително усложнява процеса при избора на ключ.

Ядро със същата форма се използва като основа на цилиндровата брава. Тайната комбинация в устройството е създадена с помощта на щифтове – малки иглени елементи. От тях можете да създадете различен брой комбинации, сложността на които зависи от степента на безопасност на механизма. Но като цяло не може да се каже за цилиндрични конструкции, че те са достатъчно надеждни – сърцевината може да бъде избита.