Механичните брави са най-традиционните. Те не са скъпи, те са ефективни и не са свързани с електрически ток. Безопасността в този случай зависи от комбинацията от зъбчета и дупки в ключа.

В най-добрите видове механични брави се използва магнитен код ключ. Ключалката приема уникална магнитна информация, която се съхранява в ключа. В този случай има двойна защита и сигурност: Магнитен и механичен код.

В електронните ключове обикновен ключ замества картата с кодирана информация. След като прочете информацията, електрическият импулс отключва ключалката и дръжката на вратата се отваря. Електронните брави изискват захранване или батерии.

Вградените кодови брави са:

  • Електромеханично;
  • Механично.

Излизайки от къщата, затваряйки вратата, тя автоматично се заключва. Разбира се, в такива случаи не е необходимо да мислите за това, че не загубите ключа, но винаги трябва да помните за комбинацията от числа, с които можете да отворите механично.

Ключалки без ключове

Механичните комбинирани брави могат да се нарекат световна революция в производството на брави. Такава брава позволява на много потребители да зададат своя личен цифров код наведнъж – революционен начин за гарантиране на безопасността на собствеността. Просто системата за набиране осигурява на всеки потребител избор от 10 000 уникални кода, които са идеални за затваряне на шкафове в шкафове.

Това е безжична ключалка без ключ, не се нуждаят от батерии, за да работят. Ако се случи, че забравите комбинация от номера и ако кодът трябва да бъде нулиран или е необходим спешен достъп, тогава има удобна и проста функция за ръчно управление на ключалката.

Технически характеристики на комбинираната ключалка:

  • Не са необходими батерии и кабели;
  • Сравнително ниска цена;
  • Елегантен дизайн;
  • Копие на универсалния ключ може да бъде получено само в завода, след представяне на паспорт до ключалката с индивидуален номер;
  • Чрез просто завъртане на копчето всеки потребител може да получи 10 000 уникални кода, от които да избира;
  • Наличието на уникален главен ключ;
  • Кутията за брава е никелирана, хромирана;

Металната кутия е устойчива на външни влияния.

Комбинираното заключване е подходящо за използване в сухи и мокри помещения, идеално за затваряне на шкафове, при посещение на басейни, фитнес клубове, здравни центрове.

Може да се използва от служители на търговски, офиси, промишлени предприятия и болници.

Заключването не се нуждае от универсален ключ. Той функционира на базата на квадратен щифт с размер 6 х 6 мм, действащ като винт. Възможно е да се добавят две допълнителни странични водачи, за да се получи по-сигурна система с три точки на запек.

Когато инсталирате ключалката, стриктно следвайте инструкциите.

Ключалката се предлага с болт и е готова за монтаж. Не местете гърбицата (част от ключалката с квадратен отвор). По време на монтажа на ключалката болтът трябва да бъде в вдлъбнато положение и гърбицата да е настроена на положението, посочено в инструкциите.

Универсален код

Основните елементи в универсалната комбинирана ключалка са кондензатори и резистори, които осигуряват правилната работа. Вторият кондензатор е електрически радио елемент, който гарантира правилното „нулиране“ след свързване на ключалката на захранването.

След включване на захранването затваря ключа за кратко време. След всяко нулиране системата задава числото “0” като код по подразбиране във вътрешните си регистри. Тази комбинация позволява на потребителя свободно да програмира избрания код. Диодите – обичайният силиций с ниска мощност, се използват за отделяне на входа от клавиатурата и четене на кода.

Като сигнално устройство е най-добре да използвате пиезоелектрически преобразувател, дори такъв, който се използва в популярен ръчен часовник. Тъй като капацитивният сензор, например: При превключване на електрическия заряд се натрупва и има нужда да се разрежда батерията. Подобно управление ще увеличи амплитудата на управляващото напрежение на електрода, което увеличава силата на генерирания сигнал.

В системата с универсален код за заключване друг резистор осигурява разряд. Можете да постигнете още по-добри резултати, ако използвате висок индуктор вместо резистор.

Можете да дадете предпочитание на универсалния код за заключване, само ако предпочитате всичко автоматично. Но дори и тук има някои недостатъци, в случай на липса на електричество ще бъде възможно да затворите или отворите ключалката само ако има независим източник на захранване.