Тези стоманени охранителни противовзломни врати са предназначени за монтаж в специални банкови помещения, каси, обменни пунктове, в помещения, където се извършват транзакции за пренос на ценности и други помещения с повишени изисквания за сигурност или в помещения за ВИП персони. Препоръчително е монтаж на такива врати от клас 3-4 в апартаменти, това е необходимо, ако не сте безразлични към съдбата на вашия имот.

Блиндираните врати, преминаха успешно тестове за устойчивост на куршуми и взлом и получиха съответните сертификати за съответствие. Важно е да знаете, че специалните взломоустойчиви защитни врати, ако е необходимо, могат успешно да съчетаят бронирани и огнеупорни свойства.

Препоръчват се брави с повишена степен на секретност CISA, MAUER, AZBE, MOTTURA, MUL-T-LOCK. Бронирани плочи, ако дръжките са под формата на прът, тогава те трябва да са на връзки, стомана с повишена дебелина и, разбира се, някои други конструктивни характеристики.

Блиндираните врати, взломоустойчивите и бронираните, са малко различни, но при желание е възможно и необходимо, чрез укрепване на конструкцията и ключалките, една блиндирана врата да бъде както взломоустойчива, така и бронирана и пожароустойчива. Тази версия на вратата може да се нарече идеална от гледна точка на пожарникарите.

Взломоустойчивите защитни врати могат да отговарят на 6 класа на устойчивост на взлом от 1 до 6, като 6-тият е най-високият. Накратко, тези класове предвиждат възможни опити на нарушител да разбие вратата от избиване с крак до използване на “мелнички” с диаметър на кръга до 230 mm. Мощна електрическа бормашина, газова резачка, брадви с чук и др. Според специалистите класове 1 и 2 са направени по-скоро за видимост, а всъщност вратите с 1 или 2 клас на взломоустойчивост се отварят доста лесно за обикновен човек, който няма опит в отварянето на врати.

Най-сериозните класове са от 4-ти до 6-ти. Ето защо, за тези клиенти, които сериозно се интересуват от въпроса за сигурността се препоръчва такива врати, защото тези класове осигуряват устойчивост на вратите.

Класът на взломоустойчивост на вратата зависи от времето и средствата, дадени на крадеца. Например, ако вратите отговарят на клас 5, тогава трябва да издържат около час хакване с инструмент за клас 5: рязане с мелници, издърпване с лостове и др., но инструмент за хакване клас 2: с отвертка, клещи и др. вероятно няма да отворите такава врата след седмица.