Как се изграждат безопасни стаи?

Безопасното помещение обикновено е изградено от твърди материали като бетон и е защитено от външна здрава метална врата с излишни механични устройства за сигурност. Много безопасни стаи са оборудвани и с електронни контроли за достъп, алармени системи, охранителни камери и други подобрения.

Как са оборудвани безопасните стаи?

Всеки собственик на безопасна стая има свои собствени предпочитания, но безопасните стаи са добре оборудвани за престой от няколко дни или дори седмици. Преносимите тоалетни, фенерчета, одеала, вода и нетрайна храна са сред основните доставки. Много хора добавят и различни инструменти за самозащита и системи за външна вентилация. Безопасното помещение може да бъде свързано с тунел или друга аварийна шахта и може да бъде подсилено за екстремни метеорологични събития. Входът може да е очевиден или да е скрит зад мебел или друга примамка.

Имам ли нужда от безопасна стая?

Както и много други неща в живота, отговорът е „зависи“. За обикновения собственик на жилище разходите може да не си заслужават. Други решения, като здрав сейф, алармирани врати и прозорци и добра охранителна компания, често са също толкова ефективни.

Ако обаче живеете в район, който е склонен към торнадо или други внезапни метеорологични събития, може да си струва устойчива на атмосферни условия безопасна стая. Ако сте добре познати, имате врагове или живеете в опасен район, безопасна стая също може да бъде опция, която да обмислите.

Имайте предвид, че безопасните стаи могат да бъдат с всякакъв размер, както конструирани, така и оборудвани, както искате. Ако не се чувствате като да имате нужда от бункер, където да останете шест месеца, може да ви хареса малка безопасна стая от тип буря. Вашият доверен ключар ще ви помогне да оцените начина си на живот и възможностите за сигурност и да решите дали една безопасна стая е подходяща за вас.